“Εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου μας” φωνάζουν οι πυρόπληκτοι από την πλατεία της Ιστιαίας – palmosev.gr

Πηγή: palmosev.gr

“Εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου μας”

Αυτή είναι η φωνή των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας που αρχικά επλήγησαν από φωτιές και στη συνέχεια από πλημμύρες.

Δείτε το video

 

Στη δεύτερη συγκέντρωση της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας που έγινε στην Ιστιαία το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021, μετά τη συγκέντρωση της Αγίας Άννας, μηχανικοί του ΤΕΕ, μίλησαν στους πολίτες και άκουσαν τα ιδιαίτερα προβλήματά τους μετά την καταστροφή, αλλά και μετά τις εκθέσεις των συναδέλφων τους που άλλοτε έκριναν τα κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις κόκκινα και μετά κίτρινα, μετά τη φωτιά!

Δείτε το video 

Αυτό το αλαλούμ που επικρατεί στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αυτές οι ελλείψεις για το σύνολο των περιπτώσεων των ανθρώπων που καταστράφηκαν είτε από φωτιά είτε από πλημμύρα εκδηλώθηκε με το σύνολο των ερωτήσεων των πολιτών.

Οι παρόντες μηχανικοί προσπάθησαν να ενημερώσουν τους πολίτες και να καταγράψουν τα αιτήματά τους, προκειμένου μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου, να προωθηθούν στα θεσμικά όργανα αποφάσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας κυκλοφορεί δελτίο ενημέρωσης με όνομα Κουνούλα κνούλα στα χωριά μας, γνωστή για το πείσμα της να αντιστέκεται και να φυτρώνει πρώτη -πρώτη ακόμη και στα καμένα!

Στο τέλος της εκδήλωσης τον πολιτιστικό τόνο έδωσε ο Τζώρτζης ερμηνεύοντας δύο νέες του δημιουργίες. Η μια μάλιστα σε στίχους του Σκαρίμπα.

Δείτε το video