2η Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ (17 Σεπτέμβρη, 18:00)

Προσυγκέντρωση στις 17:30 στα φανάρια της Νεάπολης και πορεία μέχρι την Περιφέρεια.

Η κοροϊδία και τα ψέματα της κυβέρνησης συνεχίζονται ξεδιάντροπα. Αυτοί που μας εγκατέλειψαν κατά την διάρκεια της φωτιάς, αυτοί που έκαψαν τον τόπο μας εξαιτίας της έλλειψης σχεδιασμού, υλικών μέσων πυρόσβεσης και αδιαφορίας όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αλλά συνεχίζουν να μας δουλεύουν λες και τρώμε κουτόχορτο: Δεν αποζημιώνουν το σύνολο των κατοίκων, δεν εκπονούν αντιπλημμυρικές μελέτες και επιβάλλουν ιδιώτες χορηγούς.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρυκ και θεαματικές δηλώσεις έχοντας στο πλάι της τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ ξέρει καλά να υπόσχεται μπροστά στους φακούς και από πίσω να συνεχίζει την λεηλασία του τόπου μας, υπογράφοντας τον εκτοπισμό μας. Άρον άρον στις 13 Αυγούστου η Κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) θεσμοθέτησε τους ιδιώτες ανάδοχους δασών και θέλει να μας φορέσει για προστάτη της περιοχής την ΤΕΡΝΑ.

• Στις 2 Σεπτέμβρη δεσμεύτηκε στους δασικούς συνεταιρισμούς πως τα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση του κράτους με απευθείας ανάθεση στους συνεταιρισμούς και όχι με την εμπλοκή της ΤΕΡΝΑ

• Στις 7 Σεπτέμβρη στη Λίμνη η κυβερνητική επιτροπή ανασυγκρότησης της Β. Ευβοίας, με επικεφαλή το κ. Μπένο, με την σειρά τους συνέχισαν τα επικοινωνιακά τρυκ. Το σχέδιο ανασυγκρότησης είναι ευφάνταστες μακέτες και καρτέλες για να εντυπωσιάσουν εμάς τους «ημιάγριους χωριάτες».

• Το σωματείο ρητινοκαλλιεργητών- δασεργατών Ευβοίας αναφέρει σε ανακοίνωση του πως: «…στην χτεσινή συνάντηση των συνεταιρισμών με το δασαρχείο, μας ανακοίνωσαν με ποιους όρους θα δουλέψουμε στα αντιδιαβρωτικά, όταν θα τελειώνουν οι μελέτες. Εκεί αποκαλύφθηκαν 3 ψέματα της κυβέρνησης: 1. Η πληρωμή μας, δε θα γίνει από το κράτος, αλλά από ανάδοχο. 2. Η τιμή που θα μας δώσουνε για τα έργα (κορμοδέματα κλπ), θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που δεσμεύτηκε ο υπουργός. 3. Σαν να μη φτάνανε αυτά, τώρα που τελειώνουμε τους καθαρισμούς των κεντρικών δρόμων, αντί να μας πληρώσει το υπουργείο αυτά που μας χρωστάει, μας βάζει με το στανιό μεσάζοντα την ΤΕΡΝΑ.»

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο φανερό πως η κυβέρνηση έχει βάλει σκοπό ή να μας διώξει από τον τόπο μας ή να μας υποδουλώσει στις μεγάλες εταιρείες – ευεργέτες. Αν τον Αύγουστο μας έκαψε, τον χειμώνα θα μας πνίξει, μιας και ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα. Θα μας πνίξει και νίπτοντας τας χείρας της, θα ξανάρθει να μας φορέσει άλλον ιδιώτη «φιλάνθρωπο» χορηγό για να αποκαταστήσει τις ζημιές.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά αφορά το σύνολο του τοπικού πληθυσμού. Οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι ιδιώτες φίλοι τους σίγουρα θα προσπαθήσουν να μας διασπάσουν ταΐζοντας μικροσυμφέροντα και βολεύοντας κάποιους κώλους. Γνωρίζουμε πως αυτό δεν αποτελεί κάποια λύση , αλλά είναι μέρος που προβλήματος. Γνωρίζουμε πως η ενότητά, η αλληλεγγύη, η οργάνωση στη βάση, η συλλογική οργή, η επιμονή και η αγωνιστικότητά μας είναι τα όπλα μας ώστε να μην ερημώσει και φτωχοποιηθεί περεταίρω ο τόπο μας. Γνωρίζουμε πως όταν το ποτάμι της λαϊκής οργής φουσκώνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν σώζει καμία κυβέρνηση…

ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ- ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ)

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας
https://savevia.gr/// mail: [email protected]