Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ επισκέφτηκε τη Β. Εύβοια

Σάββατο τον περιμέναμε – ανέβαλε λόγω καιρού – Τρίτη ήρθε. Με πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες. Μέρα εργάσιμη, σκοτεινή, δυσοίωνη, με ψιλόβροχο και Βοριά που περόνιαζε τα κόκκαλα.

Άφησε να διαδοθεί ότι πριν καταλήξει με την κουστωδία του στην Ιστιαία θα περάσει από Λίμνη και Ροβιές, δύο από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πύρινη λαίλαπα του περασμένου Αυγούστου…

Από τις 8.30 ήμασταν με τα πανό μας στη διασταύρωση των Ροβιών. Επί ματαίω.

Φύγαμε κονβόι για την Ιστιαία καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες τελικά πέρασε από την Αρκίτσα στα Λουτρά με το φέρυ.

Στη ζούλα· αλλάζοντας το πρόγραμμά του τελευταία στιγμή.

Από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι μέχρι και οι προσκείμενες στη Ν.Δ. δημοτικές αρχές της Ιστιαίας αγανάκτησαν με τις συνεχείς αλλαγές του προγράμματος του.

Τα κατάφερε ωστόσο να μην συναντηθούμε πουθενά.

Δεν πέρασε από την κεντρική πλατεία της Ιστιαίας – εκεί που από τις 10 το πρωί στήσαμε τα πανό μας. Ούτε φυσικά άκουσε τα συνθήματα που φωνάξαμε στην μετέπειτα πορεία μας προς τα ΕΠΑΛ Ιστιαίας όπου θα γινόταν η διευρυμένη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και η παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Σαράντα άτομα, το επιτελείο του πρωθυπουργού, η Κεραμέως και η Μενδώνη παρακαλώ, η Παιδεία και ο Πολιτισμός μέσω των εκπροσώπων τους, την ώρα που ο δήμαρχος της πόλης είχε δικαίωμα να φέρει μαζί του μόνο ένα ακόμα άτομο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί σε αρκετή απόσταση έξω από τη σύσκεψη, ήταν μάλλον περισσότεροι από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον «γαλονά» που έδινε τις εντολές, επιτράπηκε να περάσουν τέσσερα άτομα από το Συντονιστικό Πυροπλήκτων προκειμένου να επιδώσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Με συνοπτικές διαδικασίες εισέπραξαν όχι μόνο αρνητική απάντηση αλλά και το σχόλιο «Ωραία! Κάνατε το κομμάτι σας. Διαλυθείτε ήσυχα τώρα!» την ώρα που κάποιοι τολμηροί, απελπισμένα επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να περάσουν στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός φοβόταν. Φοβόταν πολύ. Γι αυτό και επέλεξε να περάσει με το πλοίο της γραμμής στα Λουτρά Αιδηψού και να κάνει τη σύσκεψη του στην Ιστιαία. Μακριά από την έρημη γη.

Γι αυτό και άλλαζε συνεχώς ώρα, μέρα και μέσο άφιξης.

Γι αυτό και έφερε μαζί του όλο το επιτελείο του και δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ούτε καν στους δημοσιογράφους να παραβρεθούν.

Το μοναδικό τηλεοπτικό συνεργείο που ακολούθησε την πορεία μας ήταν το OPEN ενώ από τη διαμαρτυρία μας προβλήθηκε ένα και μοναδικό πλάνο πέντε δευτερολέπτων.

Έστειλε και ο ΑΝΤ1 κάμερα και δημοσιογράφο στην Ιστιαία. Την συναντήσαμε στο καφενείο των Ροβιών να παλεύει να βγάλει το ΘΕΜΑ της καθώς όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν ούτε στα πεντακόσια μέτρα λόγω της ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Γνωρίζω προσωπικά τη νεώτερη συνάδελφο λόγω της 25ετούς θητείας μου ως δημοσιογράφος στον ΑΝΤ1.

«Να σου μιλήσω εγώ για τη συνέλευση μας» της πρότεινα αφελώς, για να λάβω άμεση απάντηση από τον οπερατέρ, με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν: «Ό,τι και να μας πεις θα κοπεί στο μοντάζ γιατί προσβάλει τον πρωθυπουργό μας».

Χαμογελούσε διφορούμενα. Είμαι βέβαιη ότι δεν θεωρεί τον πρωθυπουργό δικό του άνθρωπο. Αλλά είναι υπάλληλος του καναλιού περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός φοβόταν πολύ.

Φοβόταν τη λαϊκή οργή.

Γι αυτό και τελικά δεν επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια.

Απλώς μπήκε στη λιμουζίνα του, μετά στο καράβι και μετά σε μια αίθουσα που βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια.

Για να κάνει το κομμάτι του…

ανταπόκριση από την Κορίνα Ξυπολιτίδου, για την επίσκεψη του ΠΘ στις 14/12/2021

3 thoughts on “Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ επισκέφτηκε τη Β. Εύβοια”

  1. Ακριβώς όπως τα λέτε! Ντροπή και αίσχος! Χούντα!

  2. Για τις ευθύνες του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού γιατί δεν μιλάει κανείς; Για την στήριξη που έχει από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μιλάει κανείς; Για τους διορισμενους δημοσιογράφους στον ιδιώτη καθαριότητας, στις συμβάσεις, στα οδοντιατρεια, στα ένταλμα της ΔΗΚΕΙΑ, γιατί δεν μιλάει κανείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *