Το σχέδιο υποβάθμισης της Παιδείας στην καμένη Β. Εύβοια – evima.gr & palmosev.gr

Ροβιές Ευβοίας: Σε κατάληψη προχωρά τη Δευτέρα 18/10 το δημοτικό σχολείο – evima.gr

Πηγή: evima.gr

Καζάνι που βελάζει η κατάσταση με τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Σε κατάληψη προχωρούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Ροβιές του Δήμου Μαντουδιου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

«Η ντροπιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας που αντί να ενισχύσει τις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές κλείνει σχολεία έχει ξεσηκώσει τους δημότες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας», λένε χαρακτηριστικά στο evima.gr γονείς.

«Ο δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο θα βρεθούν δίπλα στον αγώνα των παιδιών και των γονέων», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr καταλήψεις μετά τις Ροβιές αναμένεται να γίνουν και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου ενώ πιθανόν οι καταλήψεις να επεκταθούν και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχής υποβάθμιση του σχολείου της Κηρίνθου καταγγέλλουν οι γονείς – Μετά τη φωτιά και τις πλημμύρες υποβαθμίζονται σχολεία – palmosev.gr

Πηγή: palmosev.gr

Το σχολείο της Κηρίνθου από 6 /θεσιο που ήταν το 2020 υποβαθμίστηκε σε 5/θεσιο το 2021 τον Σεπτέμβριο. Τώρα Οκτώβριος του 2021 υποβαθμίζεται ξανά σε 4/θέσιο ..

Αυτό θα συμβεί και με άλλα σχολεία ανά τη επικράτεια, οπως το Δημοτικό σχολείο των Ροβιών και των Ελληνικών.

Στοχευμένη κίνηση της κυβέρνησης!
Υποβαθμίζοντας την Παιδεία, οδηγούμαστε σε μαρασμό, σε σκοταδισμό! Μεσαιωνικές καταστάσεις…!
Αυτή την στιγμή παίζεται ένα βρώμιο παιχνίδι εις βάρος ΜΑΣ.
Όσα δεν κατάφερε η φωτιά του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, νεροποντή του ΟΚΤΏΒΡΗ αυτά θέλουν να ολοκληρώσουν!

ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ!!!

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΗΡΙΝΘΟΥ


Από 2/θέσιο σε μονοθέσιο υποβαθμίζεται και το σχολείο των Ελληνικών – Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας δηλώνουν οι γονε – palmosev.gr

Πηγή: palmosev.gr

Ανάστατοι οι γονείς στα Ελληνικά με την υποβάθμιση του σχολείου μας, δηλώνει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ελληνικών Παναγιώτα Κερασιωτη. Όπως και πολλά άλλα σχολεία της Εύβοιας έτσι και το δικό μας υποβαθμίστηκε από διθέσιο σε μονοθέσιο!

Βάση νόμου δεν μπορούμε να απαιτήσουμε κάτι, διότι η υποβάθμιση ήρθε λόγω του ότι τα εγγεγραμμένα παιδιά από 18 έγιναν 14 κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παρότι οι γονείς ενημέρωσαν  την Πρωτοβάθμια και ζήτησαν λόγω και της κατάστασης, ως πυρόπληκτη περιοχή και με όσα έχουν περάσει και τα παιδιά μας (ψυχολογικά κυρίως) να γίνει μια κατ’ εξαίρεση προσπάθεια  και να παραμείνει το σχολείο διθέσιο κάτι που μας αρνήθηκαν.

Το πρόβλημα με τις υποβαθμίσεις σχολείων είναι ένας τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν προσλήψεις δασκάλων…Απλά συμπάσχουμε μαζί με τα άλλα σχολεία που κάνουν τον αγώνα τούς για την σωστή λειτουργία δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.